Składniki:

1. 10 dag herbatników lub ciastek korzennych
2. 20 dag wiórków kokosowych
3. 20 dag kwaśnej śmietany 36 %
4. 1 kostka masła
5. 2 jajka
6. 1 żółtko
7. 1 szklanka mleka kokosowego
8. 1 duża puszka gotowej masy makowej
9. Pół szklanki chudego mleka
10. 3 łyżki cukru pudru
11. 4 duże łyżki mąki pszennej
12. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
13. 3 płaskie łyżeczki żelatyny

Wykonanie:

1/3 kostki masła roztopić. Ciastka pokruszyć i dodać do stopionego masła, wymieszać i tą mieszanką wylepić spód tortownicy, którą należy wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni Celsjusza i wstawić tortownice z ciastem na 10 minut.
Masę makową wyłożyć do miski, dodać do niej resztę miękkiego masła, jajka i żółtko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przesianą przez sitko. Masę makową przełożyć na podpieczony spód z ciasteczek i wstawić do piekarnika na 45 minut. Po wyjęciu ostudzić i zimne wyjąć z formy, ustawić na paterze. Boki tortownicy wyłożyć folią aluminiową i zapiąć naokoło placka.
Do garnka wlać mleko i mleko kokosowe, podgrzać, dodać wiórki, żelatynę i mieszając doprowadzić do jej rozpuszczenia.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i dodać do zimnej mieszanki kokosowej. Przełożyć na masę makową i mocno schłodzić. Udekorować według uznania.