Łosoś, kiedyś ryba dość trudno dostępna, obecnie możliwa jest do przygotowania w każdej chwili. Świeży łosoś wędzony jest doskonałym pomysłem na świąteczne śniadanie lub kolację po wytężonym dniu pracy. Płaty łososia pakowane próżniowo zakupić można w każdym supermarkecie. Są one dodatkowo doprawiane ziołami i po otwarciu opakowania uderzy nas niesamowity aromat. Ryby po otwarciu są już właściwie gotowe do tego, aby znaleźć się na kanapkach lub chlebku ryżowym. Świetnie odnajdują się na przepołowionych grahamkach, na których uprzednio położony został twarożek ze szczypiorkiem. Łosoś położony na samej górze nie potrzebuje już właściwie żadnych dodatków. Niektórzy lubią jeszcze płat łososiowy na kanapce lub grzance skropić odrobiną octu jabłkowego lub balsamicznego. Najsmaczniejszy jest łosoś z dodatkiem grubych ziaren czarnego pieprzu. Stworzyć można do niego niezliczoną ilość sosów na bazie naturalnego jogurtu – np. koperkowy, bazyliowy, czosnkowy. Z łososiem przygotujesz różne koreczki oraz zapiekanki.
Losowe artykuły:
Renesans seriali
Aktualnie świat przeżywa renesans seriali. Cotygodniowe show zawsze gdzieś towarzyszyło człowiekowi, ale zwykle nie przykładano do nich tak wielkiej wagi. Oglądało się odcinki, ale z powodu opuszczonego nikt nie robił tragedii. Co więcej, często fabuła nie była tak dobrze znana widzowi, a sam też jakoś specjalnie nie dążył, by...
Obiad z widokiem na Tatry
Większość ludzi, którzy wybierają się na wczasy w góry pragnie nie tylko zaznać spokoju i przebywać blisko przyrody, ale także zaspokoić swoje wszelkie pragnienia. Mowa tu oczywiście o pysznych potrawach, które pozwolą nam cieszyć się urokiem gór. Jak wiadomo wiele smakoszy uwielbia dopieszczać swoje podniebienia i dla wielu ludzi...