Pizzeria Sycyliana. Kuchnia włoska i aromatyczne oregano.
Kuchnia włoska jest jedną z najpopularniejszych kuchni świata. Potrawy przygotowuje się zawsze ze świeżych składników. W każdym kraju przygotowuje się włoskie dania. Jednym z najlepszych miejsc w Polsce, gdzie możemy zjeść dobre włoskie jedzenie, jest Pizzeria Sycyliana.
Kuchnia włoska to nie tylko spaghetti, ravioli i risotto. To pachnąca aromatycznymi przyprawami pizza. Potrawa popularna na całym świecie. Pizzeria Sycyliana specjalizuje się w jej przyrządzaniu. W miejscu tym pachnie bazylią, oregano, tymiankiem, pieprzem i rozmarynem. To idealne miejsce dla miłośników kuchni włoskiej.
Pizzeria Sycyliana przygotowuje potrawy tylko ze świeżych i sprawdzonych składników. Lokal jest odnowiony, gustowanie urządzony i utrzymany we włoskim stylu. Mile widziane są tu rodziny z dziećmi. Za zamówione dania zapłacimy gotówką lub kartą płatniczą. Obsługa jest bardzo miła. Panuje to domowa atmosfera. Do tego miejsca chętnie się wraca.
W tym lokalu gastronomicznym zamówić możemy wszystkie rodzaje drożdżowego placka. Za dodatkową opłatą pizzeria Sycyliana serwuje dania na wynos, które są gotowe do spożywania w domu.
Najchętniej zamawiana przez gości jest smaczna margherita z sosem pomidorowym, pachnącym oregano i serem. Przygotowana na puszystym cieście. Ma chrupiące brzegi i elastyczne ciasto. Całość posypana jest świeżym, tartym parmezanem.
Pierwszy lokal gastronomiczny nazwany pizzerią powstał w osiemnastym wieku w Neapolu. W Polsce pierwszy lokal, który serwował pizze otwarty, został w tysiąc dziewięć siedemdziesiątym piątym roku w Słupsku.