Restauracja włoska Warszawa Mokotów
1 vote, 4.00 avg. rating (85% score)

Smaki prosto z Włoch

Jak rozpoznać prawdziwą, włoską Restaurację?

Oczywiście, by poczuć się jak we Włoszech musimy doświadczyć kompletu doznań estetycznych i smakowych.

Restauracja włoska Warszawa Mokotów

Włoska restauracja od samego progu kusi gości zapachem świeżo wypiekanej pizzy oraz sosu pomidorowego. Dlaczego smaki kuchni włoskiej tak mocno nas przyciągają? Ponieważ prawdziwe włoskie potrawy przygotowuje się z najwyższej jakości świeżych warzyw oraz ziół. We Włoszech powszechnie wiadomo, że intensywny smak potraw uzyskuje się jedynie z pysznych, świeżych produktów.

Restaurator, który pragnie by jego klienci poczuli się jak we Włoszech dba o to, by jego kuchnia pachniała świeżymi ziołami. Do mieszanki przypraw śródziemnomorskich zalicza się bazylię, oregano, rozmaryn, tymianek. Nie może również zabraknąć czosnku i kolendry.

Włochy to również wyjątkowe sery i wina. Im bardziej ekskluzywny lokal tym szerszy wybór dobrego wina, oraz sery pochodzące z południa Włoch.

Wystrój włoskiej restauracji powinien być klasyczny, a nawet trochę surowy. Na odpowiedni klimat lokalu duży wpływ mają dodatki. Kamienne surowe posadzki, zostaną dobrze zneutralizowane przez drewniane blaty. Na tle dość bladych kolorów mocno wyróżniają się różnokolorowe kępy, kwitnących kwiatów.

Nawet na Warszawskim Mokotowie w okresie wiosenno-letnim można przygotować dla gości, restauracyjny ogródek z donicami pełnymi aromatycznych ziół oraz młodych krzaczków z pomidorkami koktajlowymi.

Te kilka elementów, to absolutna podstawa włoskiej restauracji!